Sunday, May 27, 2007

Easy.

Astazi e duminica. E dimineata. Ma simt ca un fulg. E o zi insorita de aproape vara... Pasarelele ciripesc prin pomii inverziti, iar natura toata pare ca se pregateste pentru urgia caldurii care va veni in curind.
8,30: Pe Oltenitei gropile enorme sapate acum citeva saptamini nu sint deranjate de nimeni nici astazi cind circulatia e mai lejera. De ce au sapat atitea gropi daca nu fac nimic cu ele? De ce naiba nu sapa o groapa si dupa aia sa o umple si sa sape altele apoi pe care sa le umple rapid etc.? De ce trebuie sa sape 20 de gropi si apoi nu lucreaza la nici una?! Nici macar in timpul saptaminii, ziua? Nu mai zic ca ar trebui sa lucreze mai ales noaptea si in week-end cind orasul e mai uman dpdv al circulatiei!
Mergind cu mare grija pe sina alunecoasa de tramvai si "fericit" ca am nimerit o "Scoala" in fata si nu prea m-as risca sa o depasesc pe linga gropane de 2 metri pe ambele sensuri, mai ales ca se vine la greu si din fata, ajung intr-un final la marea constructie a lu' nea Videanu parfumatu' (marele pasaj pietonal de 30 metri inutil si care dureaza 2 ani de la Eroii Revolutiei) si ma uit cu sete dupa vreun picior de muncitor. Poate, poate, cine stie ce minune se poate intimpla si o lucra cineva! As, peisajul e de o goliciune dezolanta. Baracile suprapuse troneaza de dupa un maldar de pietris intr-o singuratate suverana. Nimeni nu le tulbura linistea ce pare eterna. Veacuri vor trece dar aceste baraci si maldarul de pietris vor ramine marturie generatiilor viitoare despre destoinicia edilului lui Basescu, marele primar parfumat si cu ceas de aur Videanu, regele bordurilor schimbate chiar daca nu e nevoie. Poate ca Dunarea va seca, poate ca muntii se vor girbovi sub povare secolelor, insa santierul de la Eroii Revolutiei va dainui, de asta sint sigur. Iar circulatia pe jos va trimufa odata si odata. Sa ne traiesti iubit conducator Videanu! Sa ne traiesti mare cirmaci ce ne conduci cu vitejie prin apele tulburi ale tranzitiei, plingaciosul sef al tarii, marele si cheliosul Basescu! Datorita priceperii voastre tara arata ca o floare in primavara, oamenii sint fericiti pe tot cuprinsul patriei noastre ca se lucreaza intens si cu harnicie la ruinarea oricarei urme de sosea practicabila, la ruinarea bunului simt elementar. Va doresc ca alaturi de geniala doamna Elena Udrea, care a avut curajul sa se ia de presedintele Norvegiei si sa-l puna la punct, chiar cind era sa fie unsa ministru de marele cirmaci chelios, iubaretul de frumos in stare blonda cu bombeuri pe unde trebuie, va doresc sa conduceti tara cit mai multi ani pentru ca sa ajungeti la 99,9% voturi, dupa indobitocirea completa a electoratului roman.

4 comments:

Unknown said...

la primele rinduri am crezut ca faci compunere, dupa aia s-a dezlantuit furia :)) bucurestiul este o mare groapa tot, fara exceptie. ia viziteaza si soseaua colentina pentru episodul doi

Ahile said...

Ce au aranjat si Colentina?!
Nu puteau naibii sa termine Oltenitei mai bine cu oamenii care au sapat gropi acolo? Sau altceva?
Ce sa mai zic...? Tacere. V-am spus-o de la inceput: totul e tacere.

cronicaru' said...

ba, din pacate, orasul asta a ajuns o mare groapa cu cacat. la cate cacaturi fac nenorocitii astia.
apropo, uite niste nebuni mai nebuni decat tine http://antivideanu.blogspot.com/

Anonymous said...

Te rog, osteneste-te si scrie un episod despre o zona minunata a Capitalei-una cu drumuri bune, cu borduri solide, cu verdeata, fara praf, cu oameni civilizati-daca o vei gasi...astept cu deosebit interes!