Saturday, May 12, 2007

La cererea publicului revenim cu un post de soi, sper sa nu va adorm!

Citesc "Dosarul Hitler" o carte nou aparuta pe piata, care costa cam mult (49 RON) insa macar ca aspect poate merita. E vorba de un dosar intocmit special pentru Stalin care-l portretizeaza pe Hitler de-a lungul carierei acestuia de 12 ani ca si cancelar. Dosarul e intocmit pe baza interogatoriilor la care au fost supusi apropiatii lui Hitler capturati de Armata Rosie: bodiguarzi, secretare, colaboratori.
Curiozitatea mea era destul de mare. Din pacate nu prea e satisfacuta. Sint putine lucruri pe care nu le stiam iar portretizarea e puternic deformata in sens negativ. Ma asteptam la o relatare mai fidela insa se pare ca cei care au intocmit dosarul au incercat sa prezinte lui Stalin ceva cit mai aproape de ce credeau ei ca asteapta conducatorul comunist decit de realitate.
Hitler si "clica" lui sint niste capitalisti imperialisti care nu doresc pacea popoarelor de nici un fel. Ei au pornit un razboi de agresiune impotriva popoarelor din Europa, razboi care a provocat numai nenorociri. URSS sint o natie pasnica care nu se astepta la agresiunea fascista a imperialistilor germani. Armata germana e o grupa de sadici care a ucis discretionar cam tot ce a prins in bataia pusti, iar Hitler un derbedeu si un netrebnic care s-a inconjurat doar de haimanale si actiona in strinsa legatura cu capitalul imperialist dusmanos. Cam asta e pina acum ca abia am ajuns la jumatate.
O faza funny pe care nu o stiam: Hitler si Mussolini, aliatul sau, pleaca pe frontul din Rusia sa inspecteze trupele si sa le insufle curaj si incredere prin prezenta lor. Inspecteaza ei trupe germane si apoi le vine rindul celor italiene. Ajunge delegatia de cel mai inalt nivel la locul de inspectie al trupelor italiene si...acolo nu e nimeni. Italieni intirziasera!!!! E incredibil. Stateau astia pe cimp si asteptau trupele care nu mai veneau. Pina la urma Hitler zice ca sa mearga ei spre locul din care trebuiau sa vina italienii sa vada ce s-a intimplat. Pe drum trec pe linga trupele italiene care se zoreau spre punctul de intilnire. Generalul care le comanda nici macar nu ii recunoaste pe inaltii conducatori si trece pe linga ei fara salut, fara nimic... Noroc cu soldatii care incep sa ovationeze. Generalul italian se da repede jos din masina si o rupe la fuga spre masina unde erau astia, cu casca mai mai sa-i sara de pe cap de agitat ce era. Ajuns la masina se blocheaza ca nu stia cui sa dea raportul. Oricum era varza saracul. Pina la urma ii face Hitler semn sa se adreseze lui Mussolini si tot circul intra cumva in normalitate. Astia sint italienii, niste caraghiosi! Cica garzile SS ale lui Hitler rideau de se cacau pe ei de toata scena. Pina la urma au ris magareste ca italienii mai rau i-au incurcat in tot razboiul asta, facindu-l pe Hitler sa zica in Testamenul sau (care e nu stiu cit de adevarat e) ca una din cele mai mari greseli pe care le-a facut e ca s-a aliat cu italienii.
Sper ca nu v-am adormit complet insa iata un nou post. Sper sa revin curind cu lucruri mai interesante.

4 comments:

Unknown said...

Da, interesanta intilnirea dintre Hitler, Mussolini si trupele lor. O s-o prefer intotdeauna pe cea dintre Cassius Clay, A.K.A. Muhammad Ali, si un alt soi de trupa. Trupa Beatles.

cronicaru' said...

si noi speram

Ahile said...

Multumesc shmeny pentru indulgenta!
Las' Cronicare ca o sa ma revansez!

cronicaru' said...

poate ar trebui sa-ti setezi si tu ora asta de la comentarii. mi-e greu sa cred ca ai raspuns azi, 17 mai, la ora 7:24 dimineata, ca seara inca nu a venit...
astept revansa